L'internet de les coses

L'internet de les coses és, una xarxa d'objectes de la vida quotidiana interconnetats, que
va ser fundat l'any 1999, inspirat en el MIT ( institució i universitat estatunidenca dedicada a la recerca i la investigació ).
El concepte és molt senzill, perquè si tot va conectat al internet i/o al móbil, és més fàcil que et robin ja sigui a casa, el cotxe... perquè tot ho tens conectat al móbil.
Hi han molts d'exemples de l'internet de les coses. Aquí us deixo uns quants:


1- ISI Technology
Aquesta startup va desenvolupar un escalfador d'aigua intel·ligent, Heatworks Model 1, que permet seleccionar la temperatura exacta de l' aigua, a més de permetre estalviar energia , aigua i diners. Heatworks va ser llançat en Kickstarter i va aconseguir gairebé quadruplicar el seu objectiu de recaptació.













2-Lockitron
Lockitron vol que substitueixis les claus de casa per la telèfon intel·ligent, una idea tan popular que estan tenint problemes per lliurar el producte a temps . Van ser rebutjats perKickstarter fa dos anys i van llançar el seu propi crowdfunding . I una història similar a la dePebble : èxit sense precedents i poca preparació per satisfer la demanda .














3-Energy Aware

Aquesta startup canadenc creu que amb uns pocs sensors localitzats en punts clau de la casa qualsevol llar es pot tornar intel·ligent. Per aconseguir-ho, van crear Neurio Sensor , un dispositiu que es col·loca en el quadre de distribució de la casa i envia informació sobre l'ús de l'electricitat al mòbil a través d'una app . Així , es pot saber quant s'està gastant i en què, i actuar al respecte.



















4-Dacor
És cert, Dacor no és una startup , sinó una empresa ja molt constituïda, però el seu forn Discovery IQ encaixa molt bé en el món de l'Internet de les coses : té wifi i pot ser controlat via telèfon intel·ligent o tauleta. Reconeix moltes receptes i fa la feina sol. Quan el plat estàllest, envia un missatge a l'usuari .














5-SmartThings
Una de les startups líders a l'Internet de les coses : ofereixen diverses solucions per ajudar a fer que les llars es tornin intel·ligents simplement afegint sensors o un petit accessori.

You Might Also Like

0 comentaris